Як вибрати ехолот? - lowrance.in.ua 2011-12-19

Як вибрати ехолот?

Эхолот Lowrance HDS-10

 

Є ряд факторів, які потрібно знати потенційному покупцеві, вибираючи ехолот, щоб вибрати модель, яка найкраще підходить його потребам.Взагалі кажучи, що більше екран, то краще, коли йдеться про перегляд деталей у товщі води під датчиком.Однак на практиці, як правило, це компроміс між наявним бюджетом та низкою додаткових факторів:


Розмір


Насамперед потрібно звернути увагу на те, де ехолот буде встановлений. Більшість ехолотів можуть бути встановлені в панелі приладів заподлицо або встановлені на кронштейні. Останній варіант може дозволити користувачеві мати більший ехолот у маленькому човні, де в панелі приладів немає необхідного місця. Але для тих, хто хоче мати безпечно і зручно вбудований врівень ехолот в панелі приладів, вибір правильного розміру корпусу є першочерговим завданням. Основним параметром для більшості екранів є їхня діагональ.


Якість екрану


Роздільна здатність дисплея, як правило, наводиться в пікселях, вказує ступінь, в якій екран може відображати дрібні деталі. Чим вище загальне число (ширина x висота), тим краще. За іншою термінологією SVGA монітор, як правило, краще ніж VGA, з точки зору якості зображення, а TFT екран більш широко використовується тип плоских рідкокристалічних моніторів. Можливість перегляду деталей на моніторі при попаданні на нього прямого сонячного проміння - ще один фактор, який повинен бути врахований при виборі ехолота.


Потужність


Потужність ехолота вимірюється у Ват (Вт), таким чином чим більше число, тим більша глибина проникнення сигналів сонара. Існує два способи вимірювання сили сигналу: пікова (максимальна) потужність і середньоквадратична (RMS). 500 Вт RMS (4000 Вт максимум) потужності ехолота має бути достатньою для більшості випадків прибережного використання. Останні моделі широкосмугових (BroadBand) ехолотів використовують набагато менше потужності, ніж їх звичайні альтернативи, водночас даючи докладніші зворотні сигнали.


Одна чи дві частоти


Двочастотний ехолот випромінює два промені, один високої частоти (200 кГц), який дає високу якість, але вузький кут огляду, Двухлучевой датчик для эхолотов Lowranceдругий нижчої частоти (як правило 50 кГц або 83 кГц), який більш низької якості, але з більш широким кутом огляду, щоб побачити рибу подалі від човна. Двочастотні ехолоти оштують трохи дорожче за одночастотні.


Трансд'юсер (перетворювач)


Датчик фактично надсилає сигнал у воду. Якщо у вас двочастотний ехолот, переконайтеся, що у вас двочастотний Сквозной датчик к эхолоту Lowranceтрансд'юсер. Є три варіанти встановлення трансд'юсера. Наскрізний варіант вимагає зробити отвір у корпусі, датчик встановлюється в днище заподлицо із зовнішнього боку, таким чином сигнал від датчика направляється прямо у воду. При другому варіанті датчик встановлюється на днище з внутрішньої сторони і перед тим як попрямувати у воду, сигнал проходить через дно.У цьому варіанті варто врахувати той факт, що датчик потрібно встановити так, щоб не було повітряного прошарку між датчиком, днищем та водою.Детальнішу інструкцію щодо встановлення датчика цим варіантом можна знайти в посібнику з експлуатації вашого ехолота.Третя версія – встановлення датчика на транець. Цей варіант підходить для більшості невеликих човнів, встановлюється на зовнішній кронштейн або струбцину із зовнішнього боку транцю нижче за ватерлінію. Кожен варіант має свої переваги, але завжди питайте думку експертів перед тим як свердлити в днище отвір, особливо нижче за ватерлінію.


Функціональність


Эхолот Lowrance X59DF

Ехолоти та картплотери широко доступні як комбіновані пристрої. Вони можуть бути великого розміру, дорожче коштують і ідеально підходять для невеликих суден. Якщо обидві програми запустити одночасно і, звичайно, вивести на один екран, то покупці, можливо, забажають віддати перевагу ехолоту з більшим екраном, ніж вони могли б вибрати.


Гідроізоляція


Всі хороші моделі ехолотів повинні бути водонепроникними, принаймні IPX7 (пристрій не пропускає вологу, якщо його занурити у воду на глибину 1 метра не менше 30 хвилин). Це життєво важливо для пристроїв, встановлених у кабіні або інших незахищених місцях.

Эхолот Lowrance Elite 5 DSIСенсорний екран або звичайні кнопки

Це насправді питання особистих переваг. Управління ехолотом за допомогою сенсорного екрана зміцнює структурну цілісність пристрою, але багато людей все ще віддають перевагу комбінації кнопок, коліс прокручування та екранного меню, щоб досягти того ж ефекту різними варіантами. В останньому підсвічування кнопок, дозволяє керувати пристроєм після настання темряви.

 


Підключення


Ті, хто, можливо, захочуть інтегрувати свої ехолоти в широкі навігаційні мережі, повинні вибрати пристрій сумісний з NMEA2000. Багато сучасних великих пристроїв можуть використовуватися як багатофункціональні дисплеї, але багато більш простих моделей можна використовувати як автономні пристрої.

www.bestway.in.ua

Корзина  

товар (пустая)


Articles categories